Mijn
persmap

 
Klik hier voor
het laatste nieuws
 

Laatst bijgewerkt op Maandag, 4 Juli, 2011 19:17


 

De gekende musical acteur en zanger Dimitri Verhoeven is één van de revelaties in de lopende zomershow van “Het witte paard” te Blankenberge. Wij zagen hem, op woensdag 11 augustus, als aandachtig toeschouwer in de zaal tijdens de show
“Sergio and friends”.  
(Vlaams showbizznieuws 12 augustus 2010)

top

Op vrijdag 16 juli had in showtempel “Het witte paard” te Blankenberge de première plaats van de nieuwe zomershow “Walking on sunshine”. Voor deze première was de zaal tot de nok gevuld met meer dan 700 genodigden waaronder heel wat bekende Vlamingen. De “artiesten” die aan de show meewerkten waren Jeroen Maes, Nele Goossens, Wim Soutaer, Daisy Thijs, Katy Satijn en Dimitri Verhoeven. Ze kregen de steun van het plaatselijk showorkest onder leiding van Patrick Desmedt en het prachtige showballet. De show kreeg als titel “Walking On Sunshine” naar de eerste wereldhit van de Amerikaanse zangeres Katrina en haar toenmalige groep “The Waves” die precies 25 jaar geleden gereleased werd. Katrina, die in 1997 ook het Eurovisiesongfestival won voor Groot-Brittannie met die andere grote hit “Loves shine a light”  is dan ook de special guest in de zomershow 2010. Zoals het bij een echte revue hoort te zijn is er ook dit jaar weer een adembenemende acrobatie act van de Portugees Dany Daniel waar heel de zaal even stil van werd.
Deze nieuwe show moet je deze zomer zeker gezien hebben. Volgens onze bescheiden mening is het de beste show die de laatste jaren aan onze kust te zien was (en wij hebben er al heel wat gezien de afgelopen jaren). Na afloop kregen ze dan ook een, meer dan verdiende, minutenlange staande ovatie.
 (Vlaams showbizznieuws  17 juli 2010)

top

Naar jaarlijkse traditie zijn er aan de Vlaamse kust weer een hele reeks revueshows te bezichtigen. Het Witte Paard in Blankenberge staat ook dit jaar weer garant voor de grootst opgezette en meest gevarieerde show met uiteraard weer een hoog musicalgehalte. Onder andere Jeroen Maes, Nele Goossens, Dimitri Verhoeven en Daisy Thijs gaven vrijdag 16 juli het beste van zichzelf tijdens Walking on Sunshine.
(Musicalvibes 24 juli 2010)

top

Annie MG Schmidt was schrijfster, dichteres, auteur van talloze jeugdboeken en grondlegger van de Nederlandstalige musicals. Ze schreef liedjes voor grote artiesten als Wim Sonneveld, Wim Kan en Conny Stuart. Samen met Harry Bannink was ze verantwoordelijk voor een groot aantal hits die deel uitmaken van ons collectieve geheugen. Musicalsterren Deborah De Ridder en Dimitri Verhoeven zorgen voor de juiste sfeer!
(Info magazine Lier februari 2009)

top

Bakelietjes ademde een gezellige en herkenbare retrosfeer uit. Het weerbericht vormde een verwijzing naar de watersnood van 1953. De ochtendgymnastiek was erg grappig, waarbij de dames moest proberen om de aanwijzingen te volgen zonder de oefeningen te zien. Het onmisbare luisterspel, dat in die tijd hoogtij vierde, was ronduit hilarisch: de Bakelietjes haalden de gekste attributen boven om hun verhaal zo realistisch mogelijk te laten klinken.
Muziek kreeg echter de boventoon, zoals het op de radio natuurlijk hoort. Op dat vlak zorgden Ann Van Den Broeck, Kirsten Cools, Goele De Raedt en Dimitri Verhoeven voor verwennerij. Zorgvuldig gekozen songs kregen een bijzondere bewerking.
De close harmony van dit kwartet is een streling voor het oor. Naast knappe en integere vertolkingen zat er echter ook humor in de muziek. Met Zwei Kleine Italiener schreven de Bakelietjes geschiedenis. Iedereen die de versie hoorde van "de plaat die bleef hangen", zal ze nooit meer vergeten. Idem voor het Glenn Miller-nummer na de pauze. Radio is live en als het orkest te laat is, moet dat op een andere manier opgelost worden. Dus begint het kwartet de instrumenten maar na te bootsen. Subliem!
(Muscialsite.be 4 februari 2008)

top

The Golden Compass is één van de filmhits deze kerst: in de top 10 van de meest bekeken films prijkt The Golden Compass op nummer 2. In de Nederlandstalige versie zijn de stemmen zowat allemaal van musicaltoppers: Ann Van den Broeck (Mrs. Coulter), Hannah Lauwrys (Lyra Belacqua), Marc Lauwrys (Master) en Dimitri Verhoeven (Fra Pavel) nemen de voornaamste rollen voor hun rekening maar onder meer ook Steve Beirnaert, David Davidse, Afra Voesenek en Marcel Jonker leenden hun stem.
(Musicalsite.be 20 december 2007)

top

KOKSIJDE - Kiwanis Veurne Polder en Duin organiseert vandaag zaterdag 8 december om 20 uur een 'swingende musicalshow' in de O.-L.-V.-ter-Duinenkerk in Koksijde. Vier van de beste Vlaamse musicalartiesten, Dimitri Verhoeven, Ann Van den Broeck, Sebastien Desmet en Annemie Gils treden aan, begeleid door Maxemillecorde, een 14-koppig strijkorkest onder leiding van Max Smeets, en kinderen van de muziekacademie Veurne-Koksijde.
(Het Nieuwsblad 8 december 2007)

top

Dimitri Verhoeven op als Zonnebloem
Vandaag maakt Dimitri Verhoeven zijn debuut als Professor Zonnebloem in de musical Kuifje - De Zonnetempel. Zowel vandaag als morgen neemt hij de taak over van Steve De Schepper die dit jaar nog genomineerd was bij de Vlaamse Musicalprijzen voor zijn vertolking van deze rol. "Het zal alleszins superspannend worden, want ik heb pas sinds vorige week echt kunnen repeteren voor deze rol", aldus Dimitri Verhoeven. Net zoals Steve De Schepper, Walter Baele en Dirk Lavrysen, liet hij zich ook kaal scheren voor Kuifje - De Zonnetempel.
(Musicalsite.be 27 oktober 2007)

top

VICHTE - In de voorstelling More musical strings, Maxemillecorde worden de grootste musical- en filmhits samengevoegd tot een concert. Het publiek beleeft een muzikale reis langs de hoogtepunten van het genre met hits uit West Side Story, Chicago en de producties van Andrew Loyd Webber. Ook musicalfilms als Mary Poppins en The Lion King komen aan bod. Een keur van Vlaamse musicalartiesten maakt zijn opwachting. Onder hen Wanda Joosten, Dimitri Verhoeven Sebastien De Smet en Anne Mie Gils. Deze solisten worden begeleid door een strijkorkest van 10 muzikanten met dirigent en presentator Max Smeets aan de vleugel. (vkk)
(Het Nieuwsblad 15 maart 2007)

top

Goede understudies zijn onontbeerlijk voor een voorstelling, zeker als je zoals bij Beauty and the Beast met een grote cast zit. Dus gingen wij even neuzen op een dag dat verschillende understudies op waren, om te zien hoe zij het er vanaf brachten.
Bij een voorstelling als Beauty and the Beast, met heel wat belangrijke rollen, moeten wel vaker understudies op. Zo waren er nogal wat zieken en gekwetsten de eerste weken. Wij gingen kijken op een dag dat zowel het Beest, Lumière als Tickens ontbraken.
"Amaai baas, gij zij goe bezig", orakelt Tickens op een bepaald moment van de voorstelling laconiek. "Goe bezig", dat sloeg zeker ook op vertolker Dimitri Verhoeven. De Vlaamse Musicalprijs-winnaar van 2005 is enorm sterk als Tickens en hij slaagt er met zijn voortreffelijke prestatie in een aardig duo te vormen met Lumière.
Intussen zijn ook al heel wat andere understudies opgegaan en is het uitkijken naar de eerste Belle-vertolking van Sasha Rosen. Eén ding hebben de understudies al bewezen: er is geen reden voor teleurstelling als een understudy op is bij Beauty and the Beast want zij kwijten zich uitstekend van de invulling van hun rollen.
(Musicalsite.be januari 2007)

top

In het weekend hebben de meeste mensen vrij maar musicalartiesten moeten juist dan extra hard werken. Zeker de grote producties spelen dan tot vier voorstellingen op twee dagen. Wat doen ze eigenlijk op zo'n dag? En blijft er nog tijd over voor andere dingen?
We klampten net voor het weekend castlid Dimitri Verhoeven aan en we namen samen met hem zijn agenda door.

ZATERDAG
12.00 uur: "Het zijn zware dagen dus ik slaap uit tot de middag. We hadden gisteravond voorstelling en dit weekend moeten we vier keer spelen. Ik kan de rust dus gebruiken. Ik probeer zo evenwichtig en zo gezond mogelijk te eten, dus zal ik zeker ook fruit eten bij mijn ontbijt."
13.00 uur: "Ik kom aan in de Stadsschouwburg, waar ik het nog even rustig aan kan doen. Twintig minuten later beginnen echter de opwarmingen, zowel voor fysiek als voor stem."
14.00 uur: "Start van kap en grime. Dit weekend speel ik de rol van de klok Tickens. Door het uitvallen van Marc Lauwrys nam ik die rol intussen al 14 keer voor mijn rekening, omdat ik zijn understudy ben. Ik was dus al Tickens nog voor ik het goed en wel wist. Het is een rol die ik graag speel, het type rol ook waar ze me vaak voor vragen. Het is een rol die me ligt, al ben ik niet zo'n opgewonden standje (lacht). Tickens is zo'n beetje de underdog."
15.00 uur: "Start van de voorstelling. Ik vind Beauty and the Beast een heerlijke voorstelling om in te spelen. Het is echt Disney. Ik zag de musical enkele keren vanuit de zaal en de sfeer is bijwijlen magisch. Dat gevoel heb ik ook als ik meespeel."
18.00 uur: "De eerste show is afgelopen. We hebben tijd om snel even te bekomen en iets te eten. Ik heb zelf gekookt en breng dat dan mee om hier op te warmen. Na het eten begint weer hetzelfde scenario van vanmiddag."
20.00 uur: "Het doek gaat weer op voor onze tweede voorstelling vandaag."
23.00 uur: "Het zit er op voor vandaag. Ik ga zeker met de anderen nog iets drinken, dat is onze gewoonte. Laat zal het zeker niet worden. Als ik Tickens speel, probeer ik goed op tijd naar huis te gaan."

ZONDAG
10.00 uur: "We hebben op zondag een vroege namiddagvoorstelling. Dat betekent vroeg opstaan. Heel pijnlijk!"
11.00 uur: "Ik ben alweer terug in de Stadsschouwburg waar ik hetzelfde ritueel onderga voor opwarmingen, kap en grime."
13.00 uur: "Start van de derde voorstelling dit weekend. Op minder dan 24 uur hebben we drie voorstellingen gespeeld. Dat vreet energie."
18.00 uur: "De vierde en laatste voorstelling. Hier begint de vermoeidheid te wegen maar we blijven alles geven want daar heeft het publiek recht op. Gelukkig krijg ik tussen twee voorstellingen door een massage. Geen overbodige luxe want die klok weegt behoorlijk zwaar."
21.00 uur: "Het zware weekend is voorbij, dus ga ik weer iets drinken met de collega's. De twee volgende dagen heb ik vrij, dus ik kan wat langer blijven hangen. Of nee, wacht eens, het is zondag! Ik zal dus snel naar huis gaan want ik ben weg van de tv-serie 24, dus die wil ik wel snel zien."
(Muscialsite.be januari 2007)

top

Bloedbroeders is gisteravond door een vakjury uitgeroepen tot beste musical, tijdens de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen 2005. De publieksprijs ging naar Pippi Langkous . Bloedbroeders en Pippi Langkous vielen elk vier keer in de prijzen. Bloedbroeders scoorde voorts in de categorie beste mannelijke hoofdrol (Dimitri Verhoeven), beste vrouwelijke bijrol (Myriam Bronzwaar) en beste lied ( Dit is een spel ). Voor Pippi waren er nog prijzen in de categorieën beste aanstormend talent (Veerle Baetens), beste regie en beste creatieve prestatie (telkens Niek Kortekaas). De beste vrouwelijke hoofdrol werd gespeeld door Vera Mann, in Fosca in passion . De prijzen werden uitgereikt in de Antwerpse Zuiderkroon.
(Het Nieuwsblad dinsdag 27 september 2005)

top

Verslag Bloedbroeders
Voor de rol van Mrs. Johnstone, de alleenstaande moeder die noodgedwongen één van haar tweelingkinderen moet afstaan, viel de keuze op Anne Mie Gils. De rol werd een nieuwe kroon op het toch al rijke werk van Anne Mie. Ze speelde tal van uitstekende musicalrollen, zowel bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als bij Studio 100. Ze wordt terecht gerekend tot het kruim van de Vlaamse musicalwereld en ook in Bloedbroeders leverde ze een topprestatie.

Jan Schepens was zoon Mickey, die bij zijn moeder blijft. Zijn rol in The Hired Man leverde hem een Nederlandse Musical Award op. Hij kreeg ook nominaties voor Merrily We Roll Along en Company. Voor Merrily We Roll Along kreeg hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Met verschillende populaire tv-rollen en een muzikale carrière benadrukt hij zijn veelzijdigheid.

Edward, de zoon die wordt afgestaan, was een rol voor Dimitri Verhoeven. Ook hij stond reeds in tal van musicals. In Bloedbroeders speelde hij voor het eerst een echte hoofdrol. Meteen een voltreffer, bekroond met de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Myriam Bronzwaar maakte de laatste jaren vooral furore met haar komische rollen. Voor de rollen van Amy in Company en Ilona in She Loves Me kreeg ze nominaties voor een Nederlandse Musical Award. Als Mrs. Lyons kon ze zich dit keer van een erstige kant laten zien. Dat werd op prijs gesteld want ze won de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Frank Hoelen, recent nog regisseur van het bejubelde Camille, kreeg in Bloedbroeders een dubbele taak. Hij speelde niet alleen de oudere broer Sammy maar is ook de verteller in de voorstelling.

Linda, het meisje waar beide broers verliefd op worden, was een rol voor An Vanderstighelen. Zij was eerder actief achter de schermen maar was ook te zien in Doornroosje, 3 Biggetjes en Merrily We Roll Along.
(Musicalsite.be 2005)

top

K3 met een snuit (Peter Jacobs in De Standaard)
'Het verhaal is flinterdun en in enkele woorden samen te vatten. Deze voorstelling draait helemaal om K3.. Hun optreden is dan ook zeer herkenbaar gehouden: hun danspasjes en hun glimlachjes zijn hun handelsmerk en de liedjes die ze te zingen krijgen, zijn de hits van het spektakel. Gelukkig zijn er nog andere personages die de actie gaande houden en ervoor zorgen dat De drie biggetjes geen concert van K3 wordt.'
'De echte sterren van de avond zijn de drie jonge wolven, Jan Schepens, Dimitri Verhoeven en Peter Thyssen. Zij houden de spanning erin; zij zorgen voor de gags en de emotie. Ook de bijrollen vallen op. Free Souffriau is een fris konijntje Pluisje en Dirk Lavrysen brengt, als vader van de wolven, de duistere noot in het verhaal. Daisy Thys (Ganda, de moeder van de biggen, met Dolly Parton-allures) is als altijd een ferme dame met présence. Spijtig dat ze zo weinig aan bod komt.'
(Musicalsite.be 2004)

top

Nu knorren we pas echt (Herman Van Doninck in Gazet Van Antwerpen)
'De langverwachte sprookjesmusical De 3 biggetjes ging vrijdagavond in première in de Antwerpse Elisabethzaal. Dit spektakel zal de kinderen nog lang heugen, want hun idolen, de meisjes van K3, brachten het er erg goed vanaf. Ook de rest van de cast acteerde dat de stukken er afvlogen in een productie van hoog niveau.'
'In vergelijking met vorig jaar, toen ze de goede feeën speelden in Doornroosje, hebben Kathleen, Kristel en Karen veel bijgeleerd op gebied van acteren, stemvastheid en dansen. Dat laatste is grotendeels te danken aan choreograaf Martin Michel. Verder maakten vooral de wolven indruk. Vooral het domste exemplaar, Wuppert alias Peter Thyssen, was schitterend in zijn performance. Maar ook Jan Schepens en Dimitri Verhoeven toonden dat ze heel wat in hun mars hebben.'
(Musicalsite.be 2004)

top